Tips om de levensduur van uw accu te verlengen

Regelmatig gebruik en op tijd opladen

Voor de best mogelijke levensduur van uw accu dient u uw elektrische fiets regelmatig te gebruiken. Wij adviseren u niet na elke rit van een aantal kilometer, de batterij weer op te laden. Het beste is de batterij leeg te rijden tot ongeveer 20% en dan de batterij weer geheel op te laden.

Indien u echter een lange rit wilt maken en de batterij nog lang niet leeg is, kan het echter geen kwaad de accu hiervoor geheel op te laden. Indien de accu geheel leeg gereden is dient deze direct opgeladen te worden.

Extra aandacht bij langere tijd niet gebruiken

Mocht u de E-bike echter voor langere tijd niet gebruiken dan is het verstandig toch extra aandacht aan de accu te schenken: allereerst adviseren we om de accu niet in extreem vochtige, warme of koude ruimtes op te slaan. Staat uw elektrische fiets in een ruimte waar het wel vochtig, heet of juist koud kan worden, dan adviseren we u de accu uit de fiets te nemen en deze te bewaren op een droge plaats met een meer constante temperatuur en vochtigheid.

Het is dus aan te raden de accu op kamertemperatuur te bewaren. De accu kent op deze wijze een langere levensduur.

Ook als u de accu niet gebruikt adviseren wij u tenminste één maal per maand de accu enkele uren op te laden met behulp van de meegeleverde lader.

Let op!

Mocht u langere tijd verzuimen de accu op te laden, dan is het mogelijk dat de accu zichzelf ontlaadt.
Indien dit te ver gaat zal de batterij diep ontladen met als mogelijk gevolg dat deze niet meer op te laden is, of slechts opgeladen kan worden met een speciale lader.
In het ergste geval kan de accu defect raken, dit valt niet onder de garantie!

Tip!

Zorg er altijd voor dat u na gebruik van uw elektrische fiets de energietoevoer van de accu naar het systeem uitschakelt, via de schakelaar op de accu.
Indien u dat niet doet, zal een groot deel van het elektrische systeem nog steeds van energie voorzien worden. Zo kan de accu in korte tijd ontladen en zelfs diep ontladen worden!